موضوع: الجمبري المشوي الثلاثاء يناير 24, 2012 4:55 pm
المقادير 1ك جمبرى كبير الحجم نصف كوب زيت 3 معلق عصير ليمون 3 معالق زبده بصله صغيره مفريه نصف راس ثوم مفرى بعض من البقدونس المفرى ملح وفلفل
:
2 - التحضير تقشر وحدات الجمبرى مع الاحتفاظ بالذيل ويغسل ويصفى نذوب الذبده فى صنيه ويضاف اليها الجمبرى والبصل والثوم واليمون ويتبل بالملح والفلفل ويقلب جيدا ثم يرص فى نفس الصنيه ويرش عليها الزيت وتدخل الفرن وتشوى على الشوايه حتى تبدا فى الاحمرار ويقلب على الوجه الاخر ليحمر ويرفع من على النار ويرص فى الطبق التقديم ويصب عليه السائل الموجود فى الصنيه ويجمل بالبقدونس وبالهناء والشفاء
فوائد الطبق مفيد للكبار والصغار
Conan āเҝιиģ
عدد المساهمات : 839 تاريخ التسجيل : 28/07/2011 العمر : 32 الموقع : الخبر
موضوع: رد: الجمبري المشوي الإثنين فبراير 06, 2012 12:10 am